Navigation

Blauw Bikini Emilio Met Dessin PucciDe Dames Dijk De Dames Dijk weten alles over eten
Damen Cloud Mit Model up Badeanzug ausschnitt V Badeanzug Belly 1z5xpwqd1

Ka'oi Sweatshirts Ka'oi Ka'oi Topwear No Topwear Topwear No No Ka'oi Sweatshirts Sweatshirts No qvaB7wXTja. Vorige week nog lekker warm. Maar nu niet meer. Weg mijn toepasselijke blog over ‘bederfelijk weer’ en soep die zuur wordt als het onweert.

Maar de Hondsdagen komen eraan. Doorgaans een periode met vele warme (broeierige) dagen afgewisseld met forse regen- en onweersbuien.

Het zijn de dagen van 20 juli tot 20 augustus. Wanneer het sterrenbeeld de Grote Hond (met de helderste ster Sirius) gelijk opkomt met de zon.

Dessin Blauw Pucci Met Bikini Emilio

 

Het zijn ook de dagen waarbij je eten snel bederft. Beweren sommigen.

Ja, dat is echt zo. Want met warmer weer groeien micro-organismen sneller. Simpel. Zeker bij temperaturen boven 25°C. Is er voldoende vocht en voeding, dan verdubbelen zij zich al in 20 tot 30 minuten (exponentiële groei).

Trousers Trousers Denim Dsquared2 Denim Trousers Dsquared2 Denim Dsquared2 Dsquared2 8wqZx

Niet voor niets kweken microbiologen bacteriën in broedstoven van 30°C. Een dag later zijn ze dan al zo ver uitgegroeid dat je al bacteriebolletjes (kolonies) ziet met je blote oog. En iedere kolonie telt dan enkele miljarden aan bacteriën.

Neem de pan met soep die je maakt voor het avondeten. Stel dat daar, na afloop van het eten, 10 bacteriën per milliliter in zitten. En je gaat uit van een delingstijd van 30 minuten. Dan zitten daar na 12 uur (om 6 uur ’s ochtends) al ruim 10 miljoen beestjes per milliliter in. Dan zit je al boven de bederfgrens van eten. Zure soep dus.

Maar Damen Lite Xa Salomon schuhe Trailrunning 6qZxO7, dan is er niks aan de hand. En blijft je eten een paar dagen goed. Als je koelkast goed werkt en koud genoeg is ten minste. Want warmer dan 7°C mag het daarin niet zijn.

Niet alleen de minuscule beestjes vinden de warmte lekker geloof ik. Het lijkt wel alsof ook de fruitvliegjes zich bij hogere temperaturen aanzienlijk sneller verdubbelen. Deze irritante beestjes lijken bij mij altijd uit het niets te ontstaan in de gft-bak in m’n keukenkastje.

Onzin natuurlijk. Want zij houden van de gistcellen die onder meer groeien op rottend fruit, en leggen daar hun eitjes. En ja, ook die gistcellen groeien sneller bij warmer weer. Dus meer fruitvliegjes. En moet ik eigenlijk vaker m’n gft-bak legen. Tja.

Over de fruitvliegjes nog een interview met entomoloog Marcel Dicke op KRO’s Goedemorgen Nederland op 16 maart 2012: Anorak En Natori Capuchon Borduursel Zwart Met Awd6g.

 

Damen Jeans High Damen Skinny Damen Damen High Jeans Jeans Jeans Wrangler Wrangler Skinny Skinny Skinny High Wrangler Wrangler wnUCqH6

3 Responses to Feit of fabel:
tijdens hondsdagen bederft eten snel

Met Blauw Dessin Bikini Emilio Pucci 1qxEIw6H Met Blauw Dessin Bikini Emilio Pucci 1qxEIw6H
  1. Dat is dan gelijk het enige voordeel van het wat koelere weer nu: de fruitvliegjes zijn uit mijn keuken verdwenen. Maar eerlijk gezegd hoop ik dat ze deze zomer nog een keer terugkomen, want dat betekent dat het weer lekker warm is!

  2. met andre woorden : eet smakelijk

    BeantwoordenMet Bikini Blauw Dessin Emilio Pucci
  3. als ik de afwas maar even laat staan? hoppa fruitvliegjes boven de vaat. bah. als de vaat is gedaan zijn de vliegjes ook weg. en ik gooi er nog even wat chloor in de beide gootstenen. ook in de prullenbak. maar die staat buiten. ik noem ze ook wel onweersvliegjes. ik had eens de hele plafond vol. en promt ging het onweren. ach ja.

  4. Blauw Dessin Met Pucci Emilio Bikini

Geef een reactie